Balconette – underkläder för urringade kläder

Balkonette är en typ av BH som stödjer brösten nedifrån men lämnar ovansidan öppen, därav likheten med balkong som underklädesnamnet balkonette syftar till. Denna typ av BH gör också att brösten stöds på ett mer utstickande sätt. Man kan se likheter mellan balconetten och byststödet hos korsetter, balconetten har däremot inte en ihoptryckande effekt som vissa underkläder kan ha. Balconetten är relativt nya underkläder. Den första skapades i USA år 1938 och blev populära underkläder under 1950-talet. Den främsta anledningen är att det då aktuella bystmodet, där kvinnliga former och bystdrottningar reflekterade idealet.

Balconettens axelband kan vara avtagbara, ofta beroende på bröstens storlek som fallet är med underkläder av denna typ. Balconetter har så gott som uteslutande bygel.

I de fall man vill ha djupt urringade kläder men ändå ha BH så är balconetten ofta ett bra alternativ. Balconetten är som mest användbar just i dessa fall.

Comments are closed.